De Sterregaard

 Biologisch dynamische teelt

Leer de Sterregaard kennen, wie zijn het, wat doen ze, en waarom?

 
De Sterregaard

Willem & Marti

Marti van den Bogert en Willem van den Berg kregen in 1987 de kans om een stuk grond van Marti’s vader te kopen. Dat was het begin van de oase die nu bekend staat als het biologisch dynamische fruitteelt bedrijf: “de Sterregaard“. 

Vroeger was de ‘Sterappel‘ het hoofdproduct, dit is ook waar hun naam van afstamt. Tegenwoordig is de diversiteit gigantisch op dit biologische bedrijf in Hedel. Zo telen ze nu zo’n 30 soorten appels, 10 soorten peren, 15 soorten pruimen, verschillende noten en dan ook nog een assortiment aan kleinfruit! 

Sinds 2018 hebben ze een geweldig mooie kas op hun bio bedrijf staan, hier telen ze kraakverse groente voor hun in hun pakketten en voor op onze webshop.

Imker Hayo Velthuis heeft zijn bijenvolken in de boomgaard bij de Sterregaard staan. Deze helpen hard mee met het bestuiven van alle vruchten. En als bonus levert dat elk jaar liters honing op, heerlijk!

boer aan huis.

Biologische boerderij en pakkettenbedrijf

01. Biologische fruitteelt

In de prachtige boomgaard van De Sterregaard groeien o.a. de appels, peren, pruimen en kersen. Deze telen Marti en Willem al meer dan 30 jaar lang, dit proef je terug in de kwaliteit van hun biologische producten.

De diversiteit van hun assortiment zal je verbazen, ze hebben maar liefst 40 verschillende rassen appels en peren, 6 soorten kersen en 12 soorten pruimen.

02. Biologische groenteteelt

Twee jaar geleden hebben ze bij De Sterregaard een prachtige kas gebouwd waarin ze kraakverse groentes telen voor o.a. bij ons op de webshop.

Zo hebben ze o.a. biologisch dynamische bimi’s, bloemkool, sla, rucola, rode bieten, tomaten, , komkommers.

Komend jaar zijn de witte asperges nieuw in het assortiment, daar kijken we allemaal naar uit!

03. Biologische pakketten

Elke maandag, vroeg in de morgen, maken Willem en Marti de verste biologische pakketten klaar voor hun klanten.

De bio pakketten worden gevuld met de seizoensgroente en fruit, die vers van het land of uit de boomgaard komen. 

De pakketten bezorgen ze op verschillende locaties in en rondom Den Bosch. 

De Sterregaard

Filosofie

Biodiversiteit staat centraal bij de Sterregaard in Hedel, Marti & Willem vinden kwaliteit dan ook vele malen belangrijker dan kwantiteit. Zo gaan ze niet voor een gigantische oogst van een enkel product maar liever een wat kleinere oogst van verschillende rassen. 

Alhoewel er in de biologische landbouw en fruitteelt toch wat bestrijdingsmiddelen zijn toegestaan, gebruikt de Sterregaard die al jaren niet meer! Zij maken gebruik van natuurlijke vijanden.

Dit houdt de natuur in balans en dat maakt dat de Sterregaard een paradijs is voor mens, dier en natuur.

Sterregaard Producten

 

 Biologisch van de Sterregaard 

Bio sinds eind jaren ’80 maar nog steeds aan het ontwikkelen, de Sterregaard staat niet stil. Met de bouw van de nieuwe kas is er een nieuwe wereld open gegaan, Willem en Marti vermaken zich als een kind in een snoepwinkel met hun nieuwe plek om groentes te verbouwen.

Naast eigen honing hebben ze ook eigen “Sterresap” dit heerlijke vruchtensap is voor menigeen hun favoriete appelsap!

Verse biologische producten

 

Sterregaard fruit

 

Sterregaard groente

In contact 

Meer weten over De Sterregaard?