Biologisch ontbijt Burrito recept, om je dag goed te starten!
Voor 4 personen
Deze biologische ontbijt burrito is rijkelijk gevuld met eieren en fijn gesneden groenten. Dit verpakt in een smakelijke volkoren tortilla, is de beste stevige maaltijd die je je kan wensen in de ochtend, een smaakvolle start. Door te variëren met de inhoud gaat dit recept nooit vervelen.
Deze burrito’s zijn simpel om te bereiden en geweldig om mee te nemen voor onderweg of op werk. Of je eet hem natuurlijk meteen op.
Ingrediënten:
1 eetlepel biologische olijfolie
1/2 kopje fijn gesneden biologische ui
1/2 kopje fijn gesneden biologische rode of gele paprika
Sap van 1 kleine citroen
2 eetlepels fijngehakte biologische peterselie of koriander
4 biologische eieren, los geklopt
1 kopje van je favoriete geraspte biologische kaas
4 medium grootte biologische volkoren tortilla's
Je favoriete biologische salsa saus
Bereidingswijze:
- Als eerste verhit je in een grote koekenpan olie op middelhoog vuur. Voeg ui en paprika toe en kook deze al roerend gedurende 4 tot 5 minuten totdat ze zacht zijn geworden. Voeg al roerende het limoensap de peterselie of koriander erdoor en schep het uit de pan op een bord.
- Voeg in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur eieren toe. Roer totdat de eieren gaar zijn en meng het groentemengesel er vervolgens doorheen. Voeg de kaas toe en dek de koekenpan af. Haal de pan van het vuur en laat even staan zodat dekaas kan smelten.
- Verdeel het mengsel uit de koekenpan over de tortilla’s. Voeg naar smaak salsa toe en vouw de tortilla’s dicht.
- Serveer en geniet of laat afkoelen en neem het mee voor onderweg of op je werk.