Caetshage

Groot in bio fruit & groente

Leer Caetshage kennen, wie zijn het, wat doen ze, en waarom?

 
Stadsboerderij Caetshage

Todd & Boudien

Dit zijn Todd en Boudien, de boer en de boerin van Caetshage. Sinds onze studententijd zijn ze allebei al werkzaam in de biologische landbouw, zowel in de tuinbouw als in de veehouderij. Hier kunnen zij hun kennis en passie kwijt!  En dat proef je terug in de kraakverse biologische groentes van de boerderij Caetshage

Een groene oase in culemborg

Biologische groente, zorgwerkplaats en boerderijwinkel

01. Biologisch en diversiteit

 Diversiteit stat bij Caetshage centraal. Ze telen hier namelijk ongeveer 80 groentesoorten, meer dan 10 soorten kruiden en tientallen soorten bloemen. 

Ter vergelijking: de meeste ‘gewone’ boeren hebben 1 of 2 soorten, bv paprika’s en boerenkool. Veel biologische boeren doen meer, maar niet zoveel als bij Caetshage. 

02. Zorgboerderij 

Sinds 2006 biedt Zorgboerderij Caetshage ondersteunende begeleiding en dagbesteding. Ze geloven in kleinschalige zorg. Per dag zijn er maximaal 9 meewerkers.

‘We werken samen, in een veilige omgeving, op een persoonlijke en respectvolle manier. Ieder werkt in eigen tempo en naar eigen vermogen.’ 

03. Biologische boerderijwinkel

Boerderijwinkel Caetshage ligt boordevol aardappelen, fruit en seizoensgroenten van eigen land.

Het ruime eigen assortiment vullen ze aan met producten van collega-bedrijven uit de buurt. Zo halen ze de appels en peren bij een van onze andere boeren ‘de Lindegaard.’

 

Stadsboerderij Caetshage

Filosofie

De boeren van Caetshage werken vanuit de overtuiging dat alles met alles samenhangt. Daarom geven zij de voorkeur aan een gemengd bedrijf waar de harmonie tussen mens, dier en plant belangrijk is.

Het zijn allemaal individuen, die kunnen zijn wie of wat ze zijn en mogen werken op de manier die bij hen past.

Door te kijken naar de oorsprong ontstaat er ruimte waarin mensen, dieren en planten zich thuis voelen. Caetshage is zo voor iedereen een goede plek om te groeien!

Deze manier van werken maakt de gezonde kringloop van het boerenbedrijf voor iedereen inzichtelijk.

Planten, dieren, bezoekers, klanten, zorgvragers, vrijwilligers en boeren van Caetshage leveren daar allemaal, op hun eigen manier, een bijdrage aan.  

Stadsboerderij Caetshage producten

 

Biologische bloemen van Caetshagen

De hobby van stadsboer Todd is het telen van prachtige bloemen. Caetshage is ondertussen beroemd om de fantastische bloemen van eigen teelt. Voor speciale gelegenheden (zoals feesten, trouwerijen en begrafenissen) of bij grote hoeveelheden, is bestellen raadzaam. In overleg wordt alles vers geplukt en koel klaargezet.  Boeketten zijn te koop van ongeveer april tot oktober. 

Bloemen bestellen

 

stadsboerderij Caetshage, biologisch fruit:

 

sTADSBOERDERIJ CAETSHAGE, BIOLOGISCHE groente:

In contact 

Meer weten over Caetshage?

Bezoek hun website, of bezoek de boerderij winkel,

De winkel is open op:

  • dinsdag van 9:00 tot 15:00 uur
  • woensdagochtend van 9:00 tot 13:00
  • zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur