Lindegaard

Groot in bio fruit & groente

Leer de Lindegaard kennen, wie zijn het, wat doen ze, en waarom?

 
Lindegaard

Wemke & Jacqueline

Wemke van den Berg & Jacqueline de Dansschutter runnen de Lindegaard samen. Zo’n 5 jaar geleden starte ze met het realiseren van hun droom naar werkelijkheid. 

Wemke die groeide op terwijl zijn ouders hun biologische fruitteeltbedrijf opzetten, De Sterregaard in Hedel

Bij Jacqueline in de familie was de fruitteelt ook aanwezig, haar betovergrootvader richtte lang geleden een appelstroopfabriek op in het Limburgse Beek. Bij deze appelstroopfabriek ging Jacqueline aan de slag voor haar eerste vakantiebaantje. 

Op een prachtige plek in Beusichem ligt nu Lindegaard, het biologische fruitteeltbedrijf van Wemke en Jacqueline.

van alle markten thuis.

Biologische boer, handelaar en marktkoopman

01. Biologische teelt

In de vele boomgaarden van de Lindegaard groeien o.a. de appels, peren, pruimen en kersen. Deze worden met aandacht en zorg geteeld voor u.

De diversiteit van hun assortiment zal je verbazen, ze hebben maar liefst (x) verschillende rassen appels en peren. 

02. Biologische groothandel

Een aantal jaren geleden hebben Wemke en Jacqueline Kavel 55 overgenomen en is Lindegaard hun groothandel begonnen. Hiermee leveren ze hun biologische producten aan o.a. marktkramen, supermarkten en pakketten diensten.

03. Biologische boerenmarkt

Ook is de Lindegaard op zaterdagen te vinden op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam.

Hier verkopen zij hun producten rechtstreeks aan hun vele vaste klanten, die elke week weer naar de markt komen om hun gezonde boodschap te doen.

Lindegaard

Filosofie

Gecertificeerde biologische landbouw is voor Wemke & Jacqueline de enige juiste keuze. De filosofie hierachter is het behoud van milieu, natuur en landschap. Ze telen zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Verder staat bij hen de korte (voedsel)keten centraal.

Lindegaard Producten

 

puur 100% biologisch

Een deel van het verse fruit laat Lindegaard verwerken tot hun eigen puur sap en stroop. Het puur  sap bestaat voor 100% uit vruchtensap. En de puur appel-perenstroop bestaat ook voor 100% uit fruit. Geen toevoegingen, gewoon puur genieten!

Om deze producten langere tijd te kunnen bewaren, wordt het kort verhit. Het puur sap assortiment bestaat uit de volgende smaken: Appel, Appel-Peer, Peer. Ook hebben ze kleine flesjes appelsap van 0,2 liter, ideaal voor de horeca of voor de kinderen.

sap bestellen

 

Lindegaard fruit

 

Lindegaard groente

In contact 

Meer weten over Lindegaard?

Bezoek hun website, of bezoek ze zaterdags op de biologische noordermarkt in Amsterdam. 

Lindegaard

Smalriemseweg 72
4112 ND Beusichem

Route beschrijving