Stond de bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, zien we hem nu steeds meer rauw in een frisse salade. Maar deze knapperige variant van de selderijfamilie laat zich graag met andere ingrediënten van zijn beste kant zien. Bleekselderij moet je wel even flink schillen en verlos m van de stugge draden binnenin. Hoe je dat doet? Snijd het plukje groen van de bovenkant en haal het buitenste jasje er met een dunschiller af. Knak net voor de top de stengel door richting de bolle kant.
Bleekselderij
€2.49
Land van oorsprong:
Nederland
Voedingswaarden
Energie | 18 kcal (77 kJ) |
Vet | 0 gram |
Vet verzadigd | 0 gram |
Vet enkelvoudig onverzadigd | 0 gram |
Vet meervoudig onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 3.8 gram |
Suikers | 2 gram |
Voedingsvezel | 1 gram |
Eiwit | 0.8 gram |
Zout | 0.1 gram |